Vinorelbină

Medicamente/dispozitive medicale

  • NAVELBINE (Pierre Fabre Medicament, Franţa). Conc. pt. sol. perf. 10 mg/ml. Caps. moi 20 mg; 30 mg.
  • VINORELBINĂ ACCORD (Accord Healthcare Limited, Polonia). Conc. pt. sol. perf. 10 mg/ml.
  • VINORELBINĂ ALVOGEN (Alvogen Malta Operations, Malta). Conc. pt. sol. perf. 10 mg/ml.
  • VINORELBINĂ TEVA (TEVA BV, Olanda). Conc. pt. sol. perf. 10 mg/ml.

Indicații

Tratamentul cancerului bronho-pulmonar non-microcelular în stadii local avansate și metastazate (stadiul 3 sau 4) și în cancer al glandei mamare în stadii metastazate (stadiul 4).

Doze și mod de administrare

În monoterapie, doza uzuală este de 25-30 mg/m², administrată săptămânal.
În polichimioterapie, schema de administrare uzuală este în funcţie de protocol. Poate fi utilizată doza uzuală (25-30 mg/m²), dar frecvenţa administrării va fi redusă, de exemplu la ziua 1 şi 5 la fiecare 3 săptămâni sau la ziua 1 şi 8 la fiecare 3 săptămâni, în funcţie de schema de administrare.

Reacții adverse

Infecții ale tractului respirator inferior și superior. Neutropenie, leucopenie, anemie, trombocitopenie, limfopenie. Tulburări neurologice (G 3- 4: 2,7%), inclusiv abolirea reflexelor osteotendinoase; după o chemoterapie prelungită a fost raportată slăbiciune la nivelul picioarelor . Stomatită, greaţă şi şi vărsături, diaree. Alopecie. Artralgie. Reacţii la locul de injectare. Astenie, febră.

Contraindicații

Administrare intratecală. Hipersensibilitate cunoscută la vinorelbină sau la alţi alcaloizi din vinca. Neutropenie sau infecţie actuală sau recentă gravă (în ultimele două săptămâni). Trombocitopenie (trombocite sub 100000/mm3). Sarcină și alăptare. Insuficienţă hepatică severă. Femei aflate în perioada fertilă care nu utilizează o metodă de contracepţie eficace. În asociere cu vaccinul contra febrei galbene.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.