Viracept, pulbere suspensie

Prezentare:

Pulbere suspensie 50 mg/g pulbere; cutie x 1 fl. x 144 g pulb.

Indicatii:

In combinatie cu analogi nucleozidici antiretrovirali, in tratamentul pacientilor infectati cu HIV-1, adulti sau copii.

Doze:

Oral, la mese. Adulti si copii peste 13 ani: 750 mg de 3 ori/zi. Copii de 13 ani si mai mici: 20-30 mg/kg pe doza, adm. de 3 ori/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la nelfinavir sau la oricare din excipienti. Concomitent cu medicamente cu indice terapeutic ingust si care se metabolizeaza de catre sistemul enzimatic CYP3A4. Prin inhibitie competitiva a metabolismului acestor medicamente, este posibil sa apara efecte adverse serioase si/sau amenintatoare de viata ca aritmiile cardiace (ex. terfenadina, astemizol, cisaprid), sedare prelungita sau depresie respiratorie (ex. triazolam, midazolam). Sarcina. Alaptare.

Atentionari:

Disfunctie hepatica sau renala semnificativa. Copii sub 2 ani. Posibilitati crescute de sangerare la pacientii hemofilici.

Reactii adverse:

Cel mai frecvent diaree. Mai rar: eruptii cutanate, flatulenta, greata, dureri abdominale, astenie. Parametri de laborator: scaderea neutrofilelor, cresterea limfocitelor, cresterea creatinkinazei, cresterea ALT.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.