Viread, comprimate filmate

Prezentare:

Comprimate filmate 245 mg; cutie 1 fl. 30 comprimate

Indicatii:

Tratamentul pacientilor adulti cu varsta peste 18 ani, infectati cu HIV-1, in asociere cu alte antiretrovirale.

Doze:

Tratamentul trebuie inceput sub supravegherea unui medic cu experienta in tratarea infectiei cu HIV. Doza recomandata este de un comprimat de 245 mg, administrat oral, o data pe zi, cu alimente. La toti pacientii cu insuficienta renala moderata sau severa (cu un clearance al creatininei < 50 ml/min), este necesara o ajustare a intervalului dintre doze.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Calcularea clearance-ului creatininei, inaintea initierii tratamentului si monitorizarea functiei renale (clearance-ul creatininei si concentratia plasmatica de fosfat) la fiecare patru saptamani, in primul an de tratament, si, ulterior, la fiecare trei luni. La pacientii infectati cu HIV, infectati concomitent cu VHB, pot aparea agravari ale hepatitei, dupa intreruperea tratamentului cu fumarat de tenofovir disoproxil. Pacientii infectati concomitent cu virusul hepatitic C si tratati cu interferon alfa si ribavirina pot prezenta un risc deosebit.

Reactii adverse:

Afectarea functiei renale, reducerea densitatii minerale osoase la nivelul coloanei vertebrale, rar hiperlactacidemie simptomatica, cu greata, varsaturi, dureri abdominale, stare de rau general, pierderi in greutate, simptome respiratorii, hipotonie musculara, lipodistrofie.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.