Zyprexa, pulbere pentru solutie injectabila

Prezentare:

Pulbere pentru solutie injectabila 10 mg; cutie x 1 fl. x 10 mg

Indicatii:

Schizofrenie – tratamentul de intretinere la pacientii care au raspuns la tratamentul initial. Tratamentul episoadelor maniacale moderate – severe. Prevenirea recurentelor la pacientii cu tulburare bipolara.

Doze:

Schizofrenie. Prevenirea recurentelor in tulburarea bipolara

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului; glaucom cu unghi ingust. Alaptare. soferi si activitati de precizie.

Atentionari:

Hipertrofie de prostata sau ileus paralitic; ALT si/sau AST crescute, IH, trat. asociat cu medicamente cu potential de hepatotoxicitate; scaderi ale leucocitelor si/sau neutrofilelor, hipereozinofilie, depresia maduvei osoase cauzata de boli concomitente, radioterapie sau chimioterapie, afectiuni mieloproliferative, istoric de convulsii. Se intrerupe in caz de sindrom neuroleptic malign. Daca apar semne de diskinezie tardiva, trebuie redusa doza. Asociere cu prudenta cu alte medicamente cu actiune centrala, cu alcool, sau cu substante care maresc intervalul QT, in special la varstnici. hipertensiune arteriala posturala rara. Sarcina. Copii sub 18 ani.

Reactii adverse:

Frecvente: somnolenta si crestere in greutate. Ocazionale: ameteala, apetit crescut, edeme periferice, hipertensiune arteriala ortostatica si efecte anticolinergice tranzitorii, usoare, cresteri asimptomatice ale transaminazelor hepatice. Rar: fotosensibilizare, ginecomastie, galactoree, marirea sanilor; variatii hematologice asimptomatice.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.