O tehnică nouă în medicina regenerativă, disponibilă acum şi în România

o-tehnologieFolosirea celulelor stem datorită capacităţii acestora de a se transforma în diverse tipuri de celule specializate a cunoscut o adevărată dezvoltare. O nouă tehnică în medicina regenerativă, Lipogems, pe bază de celule stem mezenchimale, este folosită în premieră în România, în cadrul Centrului Medical Provita. Tehnica Lipogems implică obţinerea de celule stem mezenchimale din ţesutul adipos propriu al pacientului, celule folosite fie în proceduri estetice, fie în tratamente regenerative, precum vindecarea rănilor complexe, a arsurilor, a modificărilor degenerative a articulațiilor, reconstrucția țesutului osos și cartilaginos, degenerarea discurilor intervertebrale.

Lipogems este o procedură minim invazivă care nu necesită spitalizare

„Lipogems este un țesut adipos purificat și prelucrat mecanic pentru a se transforma în celule stem mezenchimale. Acest țesut adipos este preluat de la pacient prin liposucție fin aspirativă, o procedură ușoară și fără durere. Celulele prelucrate sunt apoi implantate în zonele afectate, îmbunătățind procesele naturale de regenerare a organismului”, explică dr. Ovidiu Palea, medic specialist ATI și specialist intervenții minim invazive. Tratamentul este recomandat de multiplele avantaje pe care le are procedura, precum faptul că celulele își păstrează potențialul biochimic, siguranța maximă în mediul de operare, riscul minim de traume, invazivitatea scăzută, efectul de lungă durată şi lipsa nevoii de spitalizare. Această tehnică reprezintă noua frontieră în medicina regenerativă şi poate trata modificări degenerative la nivelul articulațiilor și tendoanelor, entesopatii (cotul jucătorului de tenis și cotul jucătorului de golf, dar și genunchiul săritorului) sau reconstrucția oaselor și cartilajelor. De asemenea, se aplică şi în abordarea problemelor cauzate de îmbătrânirea pielii, care rezultă din degradarea matricei intercelulare (riduri, pierderea elasticităţii pielii), permiţând revitalizarea și întinerirea semnificativă a diferitelor zone ale corpului, precum pielea feței și mâinilor, dar şi pentru mărirea sânilor şi a feselor, cu un rezultat foarte natural. Rezultate remarcabile se obţin şi în tratarea cicatricilor şi rănilor provocate de arsuri sau diverse traume.

 Doriți să vă abonați la Revista Galenus și să beneficiați de acreditările de specialitate? Click aici.

 

 

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.