Curs de bază în biomecanica piciorului și metode de tratament cu orteze funcționale, în iunie, la Cluj-Napoca

res-shutterstock_84793249Asociația de Podiatrie organizează, în zilele de 18 și 19 iunie a.c., la Cluj-Napoca, un curs introductiv, teoretic și practic, în biomecanica piciorului și metodele de tratament cu orteze funcționale. Cursul se va desfășura la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Cursul se adresează fizioterapeuţilor, studenți sau absolvenți de Medicină, Balneofiziokinetoterapie (BKFT), medicilor și asistentelor medicale și are o componentă teoretică și una practică. Lectorul cursului este FKT. MT. Iulia Drăgoi, iar invitat special este Ing. Dr. Daniel Petcu.

Temele abordate în cadrul cursului de biomecanică

• Relația dintre deformităţile de origine biomecanică și cele mai comune leziuni/patologii

• Biomecanica mişcării articulației subtalare

• Poziționarea neutră a articulației subtalare

• Prezentarea și poziționarea susţinătorilor; tehnica aplicării wedge-accesoriilor

• Analiza mersului

• Mecanica mişcării antepiciorului

• Poziționarea neutră a antepiciorului și măsurătorii

• Evaluarea și diagnosticul deformităţilor antepiciorului

• Modelarea susţinătorilor și poziționare – workshop

Cursul este organizat de Asociația de Podiatrie, beneficiind de susținerea Asociației Studenților și Absolvenților Fizioterapeuți din Cluj (ASAFC), în parteneriat cu Vasyli Medical România și Fast Fizio School.

„Deviza noastră este «Păşeşte cu încredere!», iar pentru a ajunge la acest deziderat trebuie să ne cunoaștem foarte bine piciorul, structura lui, defectele sau leziunile de suprasolicitare. Avem nevoie de informare corectă și o bună pregătire profesională, iar acest curs de biomecanica piciorului este nu doar util, ba chiar necesar pentru practicieni, pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare a persoanelor care se confruntă cu probleme din sfera biomecanicii piciorului”, a afirmat dr. Norina Găvan, Președintele Asociației de Podiatrie. Mai multe detalii despre cursul de biomecanică a piciorului și metode de tratament cu orteze funcționale puteți obține trimițând o solicitare la adresa de e-mail: [email protected].

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.