14 februarie, Ziua Națională a Prevenției Cardiovasculare

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie marchează, în fiecare an, pe 14 februarie, Ziua Națională a Prevenției. Cu acest prilej, medicii aduc în atenția publicului existența factorilor de risc asociați cu bolile cardiovasculare, precum și posibilitățile de a reduce frecvența acestor afecțiuni prin adoptarea unui stil de viață sănătos și efectuarea controalelor  medicale periodice. 

Bolile cardiovasculare rămân principala cauza de deces în România, cu un nivel procentual al mortalității mult mai ridicat decât media europeană. Fundația Română a Inimii, alături de Societatea Română de Cardiologie continuă eforturile de educație publică pentru prevenția bolilor cardiovasculare în România. Fumatul, alimentația excesivă, bogată în grăsimi și zahăr, stresul și sedentarismul ar trebui evitate, pe cât posibil, pentru a reduce riscul cardiovascular al fiecărui individ. Ce este însă important e că putem – cu doar câteva schimbări în stilul de viață  – să contribuim, în mod decisiv, la menținerea sănătății.

„Jumătate de oră de sport” pe zi salvează inimi

Sâmbătă, 18 februarie, elevii Colegiului Mihail Cantacuzino din Sinaia, Orașul Prevenției Cardiovasculare, alături de toți cei care vor să-și mențină sănătatea inimii, se vor întâlni în Parcul Ghica din Sinaia pentru o „Jumătate de oră de sport” în aer liber, sub coordonarea trainerului de fitness-aerobic Florin Nan. Această acțiune de prevenție este organizată de Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie, cu sprijinul Primăriei orașului Sinaia.

Mai multe despre programele de prevenție cardiovasculară, aflați pe site-ul Fundației Române a Inimii, www.romanianheart.ro.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.