Peste 3.000 de medici specialiști participă la Congresul Național de Cardiologie

Unul dintre cele mai importante evenimente medicale din România, Congresul Național de Cardiologie, ajuns la cea de-a 56-a ediţie, are loc în perioada 20-23 septembrie 2017, la Centrul de Conferințe Casino, Hotel Internațional și Hotel New Montana din Sinaia. Congresul coincide cu aniversarea de 70 de ani a Societății Române de Cardiologie (SRC), iar la manifestare sunt aşteptaţi peste 3.000 de medici specialişti atât din România, cât şi din străinătate, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. În programul ştiinţific regăsim noi descoperiri medicale, sesiuni, dar și cursuri practice precongres de educație medicală continuă sau studii de caz. În plus, zona expoziţională va fi dedicată tratamentelor medicale inovatoare prezentate de companiile partenere.

Bolile cardiovasculare, principala cauza de deces în România

Speakeri de marcă din domeniul medical vor aborda teme precum „Ateroscleroza – inamicul public nr. 1. Ce-i de făcut?”, „Factorii de risc cardiovascular la copii”, „Strategii de prevenţie primară în bolile cardiovasculare”, „Cardiologie intervenţională. Între tradiţie şi actualitate”. Cu ocazia Congresului Național de Cardiologie va avea loc, şi în acest an, pe 23 septembrie, Crosul Cardiologilor, organizat de SRC și Athletic CardioClub. Manifestarea sportivă are ca obiectiv conştientizarea opiniei publice asupra necesităţii mişcării regulate, a diverselor activităţi fizice şi a sportului în general, ca măsură de prevenţie a afecţiunilor cardiovasculare. Societatea Română de Cardiologie atrage atenţia că fumatul, alimentația incorectă, stresul și sedentarismul sunt factori importanţi în declanşarea bolilor cardiovasculare. Acestea sunt principala cauză de deces în România, cu un nivel al mortalității ce depăşeşte cu mult media europeană.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.