Ceaiul reduce depresia

Depresia apare des la vârstnici, iar în ceea ce privește cauzele ei acestea includ predispoziția genetică, statutul socio-economic, relațiile cu familia și cu partenerii, comunitatea în sine etc. Un studiu recent realizat de către experții la Universitatea Națională din Singapore și Universitatea Fudan din Shanghai arată însă că vârstnicii care beau ceai sunt mai puțin expuși riscului de depresie.

Ingredientele din ceai sunt benefice

Ingredientele din ceai – catehina, L-teanina și cofeina au efecte pozitive asupra dispoziției, abilităților cognitive și sănătății cardiovasculare. Cercetătorii au luat în considerare mai mulți factori precum sexul, nivelul de educație, perioada de pensionare, dar și aspecte ce țin de stilul de viață – fumat, consum de alcool, activități zilnice și, bineînțeles, au notat frecvența și tipul de ceai consumat. Aceștia au analizat datele provenite de la 13.000 de persoane care au participat la un sondaj realizat între anii 2005 și 2014. Astfel, s-a observat că persoanele care obișnuiau să bea ceai aproape în fiecare zi aveau o stare mai bună de sănătate, datele obținute sugerând că beneficiile sunt mai mari la bărbații cu vârste cuprinse între 65 și 79 de ani. Cât despre tipul de ceai, cercetătorii ne sfătuiesc să bem ceai verde, ceai negru, oolong.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.