Un test de sânge poate depista infarctul în doar 15 minute

În condiţiile în care, conform statisticilor, la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, faptul că oamenii de ştiinţă au descoperit un test rapid pentru depistarea infarctului miocardic, nu poate fi decât o veste bună. Testul de sânge poate descoperi infarctul în 15 minute şi ar putea fi utilizat de cadrele medicale de pe ambulanţă, pentru asigurarea unui tratament corect.

Pacienţii pot fi diagnosticaţi înainte de a ajunge la spital

Dispozitivul portabil a fost inventat de cercetătorii de la King’s College London, Marea Britanie, şi în următorii ani ar putea ajunge în posesia cadrelor medicale de pe ambulanţe. În cadrul testelor clinice, pacienţilor le-a fost prelevat sânge din braţ însă, în viitor, se preconizează că probele vor însemna doar o picătură de sânge din deget. Testul, care permite o diagnosticare rapidă, măsoară nivelul unei proteine (cMyC), ce creşte rapid în urma unui infarct.

„Dacă pacientul ştie că nu a făcut un infarct, atunci îngrijorarea şi stresul vor dispărea. Şi dacă ştim din timp că pacientul suferă un infarct atunci acest lucru va ajuta la aplicarea tratamentului corect, cum ar fi medicamente pentru subţierea sângelui, şi la transportarea persoanei la cel mai apropiat spital de specialitate”, a declarat coordonatorul studiului, dr. Thomas Kaier, King’s College London.   

Sursa: Dailymail.co.uk

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.