Aspirina poate induce apoptoza celulelor, în cazul cancerului de colon

Un nou studiu al oamenilor de ştiinţă de la City of Hope Hospital, SUA, arată că aspirina poate reduce dimensiunea tumorilor, dar şi riscurile de recidivă, în cazul cancerului de colon. Problema este că, în ultimii ani, medicii nu mai recomandă doza zilnică de aspirină, care în trecut era sugerată. Asociaţia Americană a Inimii a anunţat în 2019 că aspirina ar trebui luată zilnic exclusiv la recomandarea unui specialist.

100 mg de aspirină ajută în cazul cancerului de colon

Revenind la noul studiu, oamenii de ştiinţă arată, în urma unor studii efectuate pe şoareci de laborator, că 100 mg de aspirină zilnic ar putea avea efecte benefice în cazul cancerului de colon.

„S-ar putea spune că aspirina este un medicament minune datorită potenţialului de a preveni boli cauzate de inflamaţii cronice cum ar fi cancer, Alzheimer, Parkinson sau artrită. Motivul pentru care aspirina nu este folosită pentru a preveni aceste boli este că antiinflamatoarele afectează stomacul şi cauzează probleme gastrointestinale”.

Cercetările continuă, oamenii de ştiinţă încercând să determine doza corectă zilnică de aspirină care să trateze şi să prevină cancerul colorectal, fără a da efecte adverse.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.