Boala de reflux gastroesofagian, factor de risc pentru cancer

Cercetătorii de la Institutul Național al Cancerului din SUA au descoperit o legătură între boala de reflux gastroesofagian şi cancerul laringian şi esofagian. Aceştia consideră că, în cazul în care rezultatele studiului sunt confirmate, medicii ar trebui să acorde o atenţie sporită pacienţilor care suferă de boala de reflux gastroesofagian, pentru prevenirea acestor tumori maligne. Cercetătorii consideră ca boala de reflux gastroesofagian are legătură cu carcinomul laringian cu celule scuamoase, un tip de cancer al tractului digestiv.

Legătura dintre boala de reflux gastroesofagian şi cancer

Studiile efectuate în trecut nu sunt suficiente, deoarece oamenii de ştiinţă nu au verificat anumiți factori importanţi care au legătură atât cu boala de reflux gastroesofagian, cât şi cu cancerul laringian şi esofagian, precum consumul de alcool şi fumatul. Dr. Christian C. Abnet crede că studiul realizat de el şi echipa sa necesită cercetări suplimentare pentru a se stabili dacă boala de reflux gastroesofagian reprezintă un factor de risc pentru apariţia cancerului.

Etapele studiului

Oamenii de ştiinţă au analizat datele unui studiu realizat în anul 1990 de către Asociaţia Americană a Persoanelor Pensionate din SUA. Participanții au avut vârste cuprinse între 50 și 71 de ani. Chestionarul la care pacienţii au răspuns a inclus întrebări legate de consumul de alcool şi fumat, dietă şi alte probleme medicale. 23,7% dintre participanţii la studiu s-au confruntat cu boala de reflux gastroesofagian. Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au suferit de această boală au fost de două ori mai predispuşi să dezvolte cancer laringian şi esofagian.

Sursa: medicalnewstoday.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.