Brățara care stochează istoricul medical al pacienţilor

Un start-up românesc a realizat o brățară ce ar putea conține tot istoricul medical al unei persoane, informații esențiale în cazul în care aceasta devine victima unui accident sau a unui dezastru natural și are nevoie urgentă de îngrijiri medicale ce i-ar putea salva viața. Astfel, toate informaţiile legate de starea de sănătate ar putea fi disponibil pentru specialiştii din sistemul medical, doar scanând această brățară ce va avea un QR code, facilitând astfel salvarea de vieți în cazul accidentelor sau dezastrelor naturale.

Serviciul myInfoBand, un produs al GuardianAngel.NET, ar putea să reducă timpul de intervenție al echipelor medicale, oferind acces rapid acestora la informațiile medicale importante, precum grupa sangvină, boli cronice, afecțiuni preexistente, alergii la medicamente etc.

Cum funcționează brățara

Prin scanarea codului QR de pe brățară, cu ajutorul unei aplicații ce va putea fi descărcată gratuit din App Store și Google Play, se oferă acces la datele pacientului, în eventualitatea unor urgențe şi intervenții de ordin medical. Acest tip de instrument poate fi de mare folos, în special când este vorba de persoane vârstnice, persoane singure cu boli cronice, alergii, dar și în cazul copiilor, ce nu pot oferi detalii exacte în cazul unor situații de urgență.

De asemenea, poate fi de mare folos celor care călătoresc singuri și nu numai – de la șoferi, bicicliști, motocicliști, turiști care pornesc în drumeții individuale sau de grup. Poate fi folosită cu succes și de către sportivii de performanță sau amatori. Brățara este fabricată din silicon testat dermatologic, oferind un grad ridicat de confort pe timpul purtării.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.