Calvitia precoce, un posibil indiciu pentru depistarea cancerului la prostata

Caderea parului la tinerii adulti dubleaza riscul de aparitie a cancerului la prostata, potrivit unui studiu francez publicat in Annals of Oncology, revista editata de Societatea Europeana de Oncologie Medicala.

Cancerul la prostata si alopecia androgenica au in comun influenta hormonilor masculini (androgeni) asupra organismului.

Medicul Philippe Giraud, de la spitalul Georges Pompidou din Paris, a coordonat un nou studiu, comparand 338 de barbati care sufereau de cancer la prostata, cu 281 de „cazuri tinta”, care nu sufereau de cancer.

Rezultatele au relevat ca barbatii care si-au pierdut de timpuriu podoaba capilara prezinta un risc de doua ori mai mare de a face cancer la prostata.

Specialistii francezi considera ca rezultatele acestui studiu trebuie sa fie validate de un studiu viitor, care va fi efectuat pe esantioane mult mai mari. Un barbat din doi sufera de calvitie, insa dintre cei 50% care isi pierd podoaba capilara, doar 10-15% prezinta alopecie androgenica.

 

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.