Cea de-a 17-a ediție Practic MF

Cea de-a 17-a ediție a Practic MF, coordonată științific de Prof. Univ. Dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog, a avut loc la Brașov, în perioada 18-19 noiembrie 2016, unde s-au reunit peste 220 de medici de familie din județele AG, BV, BZ, CV, DB, PH, SB, TL şi VL. Aceștia, alături de 17 lectori consacrați, au dezbătut numeroase teme de actualitate, atât de utile în practica medicală curentă, și au participat la trei workshopuri.

Toate temele tratate s-au concentrat pe cele trei direcții principale ale conferințelor Practic MF: diagnostic precoce și tratament corect în cele mai frecvente afecțiuni din practica medicului de familie, managementul cabinetului medicului de familie, legislație și politici de sănătate, abordând subiecte precum: actualităţi în managementul terapeutic al bolii Parkinson avansate, hiperplazia benignă de prostată − abordare în echipă, oportunități actuale pentru îmbunătățirea complianței și aderenței la tratament, măsurile de prim ajutor, de la teorie la practică, medicaţia hepatoprotectoare de ultimă generaţie în tratamentul afecţiunilor hepatice cronice, aspecte ale malpraxisului în activitatea medicului de familie etc.

Medicul de familie, pilon important al sistemului sanitar

Ca și în edițiile anterioare, s-a discutat despre rolul extrem de important al medicului de familie în: prevenție, diagnosticare precoce, tratarea și consilierea pacientului, individualizarea cazurilor și colaborarea cu medici de alte specialități.

În acest context, Prof Univ. Dr. Victoria Aramă consideră că „sunt extrem de utile astfel de evenimente interdisciplinare în care să aibă loc discuții și schimburi de experiență între cadrele universitare și medicii de familie, axate pe patologiile cu mare impact pe starea de sănătate a populației, deoarece medicii de familie au o relație apropiată cu pacienții, influențând major comportamentul acestora”.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.