Eveniment științific unic în România, cu specialiști de renume în cardiologie

În perioada 7-8 septembrie 2023, specialiști cardiologi din toată țara se întrunesc într-un eveniment științific, pentru comunicări medicale și sesiuni live transmise din Laboratorul de Angiografie și Cardiologie Intervențională din cadrul Ovidius Clinical Hospital (OCH), dotat cu primul angiograf Artis Icono Floor funcțional din România.

Masterclass în cardiologie, la Ovidius Clinical Hospital

Acest Masterclass în cardiologie, realizat în parteneriat cu Siemens Healthineers, este primul din România, fiind vorba de un eveniment științific de anvergură, ce coagulează comunitatea cardiologilor la nivel național.

Printre invitații la eveniment se găsesc nume de referință în cardiologia europeană, precum Gaia Banks PhD, Global Clinical Marketing Manager, dar și medicii Ovidius Clinical Hospital, care au la activ mii și zeci de mii de angiografii, angioplastii și stimulări cardiace realizate cu ajutorul angiografului Artis Icono Floor, folosit în abordări minim invazive ale procedurilor cardiovasculare. Este vorba de Dr. Valentin Leica, medic specialist medicină internă, cardiologie specializat în cardiologie intervențională, coordonatorul secției de Cardiologie din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH, Dr. Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiologie specializat în cardiologie intervențională, coordonatorul Laboratorului de Angiografie și Cardiologie Intervențională OCH și Dr. Roberto Haret, medic primar cardiolog și medic specialist medicină internă, supraspecializat în cardiologie intervențională.

„Am lucrat în Germania pe acest angiograf și la revenirea în România, aici, la OCH, activitatea mea a continuat firesc, dotarea spitalului nostru fiind de nivelul oricărui spital de top din Europa Occidentală.”, a detaliat dr. Sebastian Vasilescu.

„Încă dinainte de deschiderea Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH aveam semnale puternice din mediul profesional și din rândul pacienților deopotrivă că nevoia unui astfel de serviciu medical în regiunea Dobrogei este mare și necesitatea satisfacerii ei una de prioritate în sănătate. Funcționăm de la începutul lui aprilie 2023 și avem câte 8 intervenții de cardiologie intervențională pe zi, ori chiar mai multe, dacă intervin urgențe.”, a explicat dr. Valentin Leica.

Sesiuni live din Laboratorul de Angiografie OCH

Participanții la manifestare vor avea ocazia să asiste la comunicări medicale și la prezentări de caz, să participe la dialog și să afle ultimele noutăți în domeniu. Sesiunile live vor fi însoțite de explicații din partea medicului care va efectua coronaroangiografia în Laboratorul de Angiografie OCH, dar și de explicații din partea echipei de profesioniști din exterior, respectiv din sala de control a laboratorului de angiografie și din sala de cursuri Siemens. De altfel, între comunicatorii prezenți la Masterclass-ul Siemens sunt și reprezentanții companiei Siemens Healthineers, dr. Claudia Oanea, Country Head Romania și Florin Preoteasa, MR&CT Product Director. 

„Nivelul ridicat de expertiză managerială și medicală al OCH, implementarea corectă a soluțiilor Siemens Healthineers au ajutat la dezvoltarea parteneriatului Siemens Healthineers – OCH, iar programele noastre educaționale, workshopurile și trainingurile organizate ajută specialiștii din domeniu și nu în ultimul rând pacienții. Acest Masterclass este un eveniment dorit, muncit, plin de satisfacții și pentru organizatori, și pentru participanți”, a concluzionat dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Helathineers.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.