Gemeni născuți din embrioni congelaţi acum 30 de ani

Medicina ia din nou prin surprindere omenirea. Bebelușii gemeni, Lydia Ann şi Timothy Ronald, au venit pe lume în statul american Tennessee, aceștia fiind născuți din embrioni congelaţi acum mai bine de 30 de ani.

Rachel Ridgeway, mamă a 4 copii din Oregon, a născut o pereche de gemeni pe 31 octombrie 2022. Iar bebelușii, Lydia Ann și Timothy Ronald Ridgeway, au stabilit un nou record, potrivit Centrului Național de Donare a Embrionilor (NEDC), o organizație privată care spune că a ajutat la nașterea a peste 1.200 de copii din embrioni donați. Mai exact, embrionii din care s-au născut gemenii au fost depozitați la aproximativ 128 °C, în azot lichid, la data de 22 aprilie 1992.

Deținătoarea recordului NEDC până la venirea pe lume a gemenilor era Molly Gibson, o fetiță care s-a născut în 2020 dintr-un embrion ce fusese congelat timp de aproape 27 de ani.

Americanii care „adoptă” embrioni

În S.U.A., cuplurile care se luptă să conceapă un copil au opțiunea de a folosi un embrion donat. Iar în rândul americanilor, practica este denumită în mod obișnuit „adopția de embrioni”.

„Decizia de a adopta acești embrioni ar trebui să liniștească pacienții care se întreabă dacă cineva ar fi dispus să adopte embrionii pe care i-au creat acum 5, 10, 20 de ani”, a declarat medicul John David Gordon, care a efectuat transferul de embrioni.

Embrionii au fost creați pentru un cuplu căsătorit, anonim, cu ajutorul fertilizării in vitro – FIV cu material donat, atât masculin cât şi feminin. Embrionii fost păstrați într-un laborator din S.U.A. până în 2007, când cuplul i-a donat celor de la NEDC din Knoxville, Tennessee, pentru ca un alt cuplu să îi folosească. Specialiștii de la clinica parteneră a NEDC (Southeastern Fertility) au realizat apoi dezghețarea și embriotransferul.

Sursa foto: bbc.com

 

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.