Intervențiile chirurgicale realizate după ora 21:00 și riscul de complicații

Pacienții care suferă intervenții neurochirurgicale în intervalul 21:00-07:00 au un risc cu 50% mai mare de a suferi complicații, față de persoanele operate în afara acestui interval orar. Concluzia vine în urma unui studiu publicat în Neurosurgery și efectuat în perioada 2007-2014, în cadrul Centrului de Sănătate al Universității din Michigan, SUA. Cercetarea a fost realizată în urma analizei datelor a aproximativ 15.800 de pacienți ai spitalului, identificându-se gravitatea, numărul de complicații apărute și orele la care au avut loc intervențiile chirurgicale. Oamenii de știință spun că pentru succesul unei operații și pentru evitarea complicațiilor este importantă atât ora de start a intervenției, cât și ora finalizării acesteia.

Creșterea numărului de echipe chirurgicale ar putea fi o soluție

„Ne întrebăm dacă rezultatul studiului ar putea însemna că sistemele de sănătate trebuie să investească mai mult în ceea ce privește creșterea numărului de echipe chirurgicale și al blocurilor operatorii, pentru a permite efectuarea unui număr mai mare de intervenții chirurgicale pe parcursul zilei. Poate că acele cazuri considerate urgente ar trebui stabilizate imediat și operate, de asemenea, pe timpul zilei. Acestea sunt probleme importante care trebuie ridicate în timp ce continuăm să cercetăm relația dintre perioada de începere a intervenției și complicațiile chirurgicale”, a declarat dr. Aditya S. Pandey, autorul studiului.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.