Melanomul ar putea fi tratat cu ajutorul unui plasture absorbabil

O descoperire remarcabilă a oamenilor de ştiinţă oferă o nouă oportunitate de tratament pentru pacienţii cu melanom. Cercetătorii de la Universitatea Purdue, SUA, au dezvoltat un plasture absorbabil care tratează melanomul, unul dintre cancerele de piele care înregistrează cel mai mare număr de decese. Cercetarea a fost publicată în jurnalul medical ACS Nano. Atât plasturele, cât şi acele create din silicon se dizolvă în piele, astfel încât pacienţii să aibă o experienţă nedureroasă.

Microacele se dizolvă în câteva luni

Unicitatea tehnologiei provine din faptul că oamenii de ştiinţă au folosit microace din silicon, extrem de mici, care pătrund uşor în piele într-un mod nedureros și minim invaziv. Noul plasture este solubil în apă şi se dizolvă rapid, după ce lasă în piele microacele, în care se află tratamentul. Microacele din silicon sunt biocompatibile şi rămân în piele până livrează tratamentul cu eliberare prelungită, după care sunt complet absorbite de corp, în câteva luni. În imagine puteţi observa plasturele bioabsorbabil, pe care se află microacele din silicon.

„Am dezvoltat un plasture cu ace complet miniaturizate, care permite administrarea de medicamente prin piele, pentru gestionarea melanomului. În mod unic, acest plasture este complet dizolvat de corp într-o manieră programabilă, astfel încât substratul plasturelui se topește într-un minut după introducerea acelor în piele. Apoi, urmează dizolvarea treptată a acelor de silicon, în interiorul țesuturilor, în câteva luni”, a declarat as. prof. Chi Hwan Lee, departamentul de inginerie biomedicală Universitatea Purdue, coordonatorul studiului (foto principală). Noua descoperire va fi extrem de utilă pentru pacienţii cu melanom care doresc o modalitate de tratament minim invazivă.

Sursă text şi foto: purdue.edu

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.