Noul sistem bazat pe inteligența artificială

Inteligenţa artificială continuă să ne uimească! Cercetătorii de la Universitatea din Adelaide (Australia) au creat un sistem bazat pe inteligența artificială (AI – Artificial Intelligence), care poate prezice cu o precizie de 69% dacă o persoană va muri în următorii cinci ani. Sistemul funcționează în urma analizei tomografiilor, iar rezultatele acestei desoperiri i-ar putea ajuta în viitor pe medici pentru a diagnostica mai repede bolile. Acurateţea de aproximativ 69% a inteligenţei artificiale este comparabilă cu procentele obţinute de un medic specialist şi, de aceea, reprezintă un succes atât de mare.

Primul studiu care foloseşte combinaţia de imagistică şi AI

Sistemul se bazează pe tehnica de deep learning şi foloseşte analizele imagistice pentru a prezice dacă pacientul va muri în următorii cinci ani. Testul a fost efectuat pe 48 de pacienţi cu vârsta de peste 60 de ani. „În loc să se concentreze pe diagnostic, sistemul automat poate prezice rezultatele medicale într-un mod în care doctorii nu sunt învăţaţi să o facă, încorporând volume mari de date şi detectând tipare subtile”, susţine autorul studiului Luke Oakden-Rayner. Rezultatele cercetării ar putea deschide noi uși pentru tehnologia inteligenţei artificiale cu aplicaţie în imagistica medicală. Pe viitor acest AI ar putea detecta bolile grave în stare incipientă şi ar putea astfel oferi o şansă în plus la viaţă pacienţilor. În ultima perioadă, sistemele de inteligenţă artificială îşi găsesc tot mai multe utilizări în industria medicală. De exemplu, IBM Watson este folosit pentru detectarea cancerului, iar Deepmind are aplicaţii pentru pacienţii orbi.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.