O nouă metodă de screening pentru leziunile cerebrale

Cercetătorii de la Universitatea din Huston afirmă că anual sunt înregistrate 40 de milioane de contuzii cerebrale la nivel global. Astfel, echipa de cercetători a dezvoltat o tehnică imagistică inovatoare care poate fi ușor implementată pentru utilizarea pe scară largă. Contuzia cerebrală este o leziune cauzată de o lovitură puternică în zona capului, care afectează funcţionarea normală a creierului.

Metoda de screening analizează mai multe procese simultan

În laboratorul Universităţii din Huston, cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă de analiză a imaginii bazată pe vizualizarea în detaliu a reţelelor neuronale. Noua metodă de screening analizează automat imaginile cu ajutorul computerelor performante, astfel mai multe procese care au loc la nivelul creierului sunt observate simultan. Noua metodă de analiză poate detecta leziunile cerebrale, efectele terapeutice ale medicamentelor, împreună cu potenţialele lor efecte secundare. Oamenii de ştiinţă au declarat că în comparație cu tehnicile de screening existente, care folosesc imunocolorarea, noua metodă de analiză este mai flexibilă și eficientă, permițând crearea unor imagini detaliate.

Cercetătorii pot analiza un grup mare de biomarkeri

Cu ajutorul acestei metode de analiză, oamenii de ştiinţă consideră că ar putea dezvolta mai rapid tratamente specifice leziunilor cerebrale sau pentru alte tipuri de afecţiuni. Aceştia au declarat că analiza permite vizualizarea şi cercetarea unui grup mare de biomarkeri şi a tuturor tipurilor de celule ale creierului. Institutul Naţional de Sănătate din SUA susţine acest studiu, oferind o subvenție de 3,19 milioane de dolari.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.