Pacienţii cu AVC se vor putea mișca din nou

Descoperire revoluţionară! Persoanele care au suferit un atac cerebral sever, ce le împiedică să îşi mişte mâinile sau picioarele, vor avea şansa unui nou început! Potrivit Gizmodo.com, oamenii de ştiinţă americani au inventat un prototip, numit Ipsihand, ce reprezintă o interfaţă creier-computer. Astfel, cu puterea minţii, oamenii care au suferit leziuni cerebrale îşi pot mişca membrele şi pot desfăşura activităţi zilnice de bază. Ipsihand utilizează o cască specială care reuşeşte să prindă semnalul de la creier, în momentul în care persoana se gândeşte, de exemplu, să îşi mişte mâna stângă. Semnalul este trimis apoi către computer, care îl prelucrează şi îl trimite către un exoschelet aflat pe mâna stângă a bolnavului. În testele efectuate la Universitatea de Medicină Washington, St. Louis, şi publicate în revista Stroke, se subliniază faptul că toate zonele afectate de atacul cerebral au cunoscut o îmbunătăţire, odată cu folosirea tehnologiei revoluţionare.

Prototipul poate schimba viaţa oamenilor paralizaţi

În cazul unui atac vascular cerebral una dintre emisferele creierului este profund afectată. Cheia sistemului Ipsihand este că învaţă treptat creierul să folosească jumătatea sănătoasă a creierului pentru a emite semnale muşchilor. Rezultatele preliminare ale studiului sunt extrem de încurajatoare şi arată că pe parcursul a 12 săptămâni, 10 pacienţi parţial paralizaţi au folosit prototipul între 10 minute şi 2 ore pe zi, în propriile lor case, fără niciun ajutor. Ei au reuşit să manipuleze diverse forme pentru a crea un turn sau să îşi ducă mâinile la gură. Chiar dacă, în acest moment, sistemul Ipsihand este abia la început, şi nu este încă disponibil publicului larg, oamenii de ştiinţă speră ca pe viitor acesta să schimbe total viaţa pacienţilor paralizaţi parţial.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.