Prof. univ. dr. Viorel Jinga, noul rector al UMF „Carol Davila”

Prof. univ. dr. Viorel Jinga este noul rector al Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, după ce a câştigat alegerile în faţa contracandidatului său prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel. La alegerile din data de 10 februarie 2020, prof. univ. dr. Viorel Jinga a obţinut 834 de voturi, iar prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel 288 de voturi.

Prof. dr. Viorel Jinga: UMF „Carol Davila” poate deveni un model instituțional de succes

Coordonator în peste 20 de proiecte și granturi de cercetare naționale și europene, investigator principal în peste 25 de trialuri clinice şi autor a 45 de articole publicate în jurnale indexate ISI, prof. univ. dr. Viorel Jinga este medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale, Clinica Urologie – Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele”. În programul managerial cu care a câştigat alegerile, noul rector al UMF „Carol Davila” şi-a propus consolidarea și dezvoltarea unităţilor de predare, învăţare și cercetare, prin investiții continue, digitalizare și transparentizare, optimizare a sistemelor suport pentru studenți (burse, mobilități, tutorat, asociații studențești, consiliere și orientare în carieră, Alumni), dar şi creșterea gradului de internaționalizare a ofertei educaționale.

„Sunt un om de acțiune. Sunt independent, nu am mize personale, am doar provocarea de a dovedi că UMFCD poate aduce mai multă calitate pentru toți cei implicați în fenomen și poate deveni un model instituțional de succes. Funcția de rector al UMFCD are o imensă încărcătură simbolică și reprezentativă, dincolo de rolul administrativ. E o mare șansă, pe care o voi utiliza pentru a întări statutul UMFCD și pentru a pune profesia de medic pe cursul ei firesc”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Surse: viorel-jinga.ro, umfcd.ro

Sursă foto: viorel-jinga.ro

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.