SDA Medical propune o abordare interdisciplinară în stomatologie

res-SDA Medical - clinica stomatologica (5)Clinica stomatologică SDA Medical propune o abordare medicală integrată, prin tratamente interdisciplinare și metode digitalizate de planificare a tratamentului. Această abordare digitalizată presupune simplificarea timpilor de execuție, vizite mai rare la clinică pentru pacienți și un plan de tratament ce asigură o precizie crescută în execuția lucrării.

„Majoritatea oamenilor apelează la serviciile stomatologice pentru că sunt nemulţumiți de modul în care arată dantura lor. Misiunea mea este să le explic pacienților că trebuie să caute problema în profunzime, dincolo de ce se observă la o primă vedere, dincolo de… estetică. De exemplu, puțini sunt cei ce știu cât de mult influențează poziţia corectă a unui dinte pe arcadă și cum aceasta poate influența postura corpului, iar o postură defectuoasă a danturii poate fi sursa altor patologii cu care se confruntă (migrene, dureri cervicale, dureri la nivelul mușchilor feței și capului etc.)”, a declarat dr. Andi Drăguş, fondatorul SDA Medical.

Se utilizează softuri specializate, cum ar fi VTO (Virtual Treatment Objectives), ce permit vizualizarea obiectivelor oricărui tip de tratament înainte de începere, partea de digitalizare fiind susținută de programe precum DSD (Digital Smile Design), CADIAX (soft de diagnosticare ATM – articulație temporo-mandibulară), dar și de fișa digitală pentru fiecare pacient, astfel încât acesta din urmă să înțeleagă procesul în amănunt.

Cu ajutorul condilografului electronic, se înregistrează micronic toate mișcările de dinamică ale mandibulei – rotația si translația –, permițând setarea obiectivelor tratamentului, iar cefalometria asigură interacțiunea dintre craniu și osul mandibulei.

Text: Ruxandra Dumitrescu

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.