Se lucrează la o nouă metodă de screening pentru cancer

Cercetătorii de la Universitatea din Florida lucrează pentru a dezvolta o nouă metodă de screening, care ar putea fi de peste 300 de ori mai eficientă în detectarea biomarkerilor specifici cancerului, faţă de tehnicile existente în prezent. Metoda utilizează nanoparticule bogate în nichel și platină, astfel încât să contribuie la obținerea unor rezultate mai concludente în urma testului imunosorbant legat de enzimă (ELISA).

Noua metodă de screening şi testul ELISA

ELISA este un test de biochimie analitică utilizat frecvent, care măsoară anticorpii și proteinele, indicând prezența cancerului, infecţia cu virusul HIV, sarcina etc. Când este detectat un produs biochimic, testul generează o schimbare. Cu cât culoarea este mai intensă, cu atât este mai puternică concentrația. ELISA a fost utilizat ca instrument de diagnostic în medicină, patologia vegetală și biotehnologie, precum și în diverse alte industrii.

Noua tehnică este de 300 de ori mai eficientă faţă de cele existente

Pe durata studiului, cercetătorii au descoperit că atunci când nanoparticulele au fost utilizate în locul enzimei convenționale folosite în mod normal în timpul testului ELISA – numită peroxidază – testul a fost de 300 de ori mai eficient în detectarea antigenului carcinoembrionar, un biomarker al cancerului colorectal. Având în vedere acest lucru, cercetătorii sunt de părere că tehnica ar putea fi folosită pentru a detecta și biomarkerii altor tipuri de cancer. Oamenii de știință speră ca noua metodă de screening să poată fi utilizată la scară largă cât mai curând.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.