Soluţia pentru un vaccin antigripal universal

În plină perioadă de pandemie COVID-19, sunt oameni de ştiinţă care caută o soluţie pentru a creşte eficienţa vaccinului antigripal. Un lucru extrem de important, pentru că, în combinaţie, noul coronavirus şi cazurile de gripă pot aglomera extrem de mult sistemele medicale din întreaga lume. Cercetătorii de la Universitatea Washington, St Louis, SUA spun că contractarea în trecut a virusului gripal poate scădea eficienţa vaccinului antigripal. Acelaşi lucru este valabil şi în situaţia în care o persoană nu a avut virusul gripal, dar a făcut în anii precedenţi vaccinul.

Vaccinul antigripal ar trebui să ocolească celulele B de memorie

Cercetătorii americani au extras celule B de la opt adulţi tineri sănătoşi, care îşi făcuseră vaccinul antigripal quadrivalent cu un an în urmă. Vaccinul a generat răspuns atât din partea celulelor B naive, cât şi din partea celor de memorie. Atunci când o persoană contractează un virus gripal sau îşi face un vaccin antigripal, celulele B de memorie din sânge sunt susceptibile să îl întâmpine mai întâi și să înceapă să producă anticorpi care este posibil să nu fie perfecte.

Și acest lucru poate împiedica celulele B naive din ganglionii limfatici să producă anticorpi împotriva noilor tulpini de gripă, după vaccinarea anuală. Studiul arată că soluţia pentru un vaccin antigripal mai eficient, chiar universal, este dezvoltarea unei modalităţi ca vaccinul împotriva gripei să țintească aceste celule B naive și să le ocolească pe cele de memorie din fluxul sangvin.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.