Specialişti de renume internaţional la simpozionul organizat de Spitalul European Polisano

res-foto2La sfârşitul săptămânii trecute, Spitalul European Polisano a organizat simpozionul medical internaţional cu tema „Valve surgery of the 21st Century − Catheter or Minimal Invasive?”, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga. În cadrul evenimentului a fost prezentată una dintre cele mai inovatoare tehnici de tratament a fibrilației atriale − crioablația. O echipă condusă de dr. Raluca Prisecaru a realizat, în transmisie live pentru participanţii la simpozion, trei cazuri de ablaţie, una prin criogenare şi două prin radiofrecvenţă. La aceste intervenţii a asistat şi Prof. Dr. Pascal Defaye, şeful departamentului de Electrofiziologie şi Stimulare Cardiacă a Centrului Spitalicesc Universitar din Grenoble Alpes.

Noutăți prezentate

Cealaltă parte a simpozionului a fost dedicată chirurgiei valvulare minim invazive, fiind prezentate mai multe lucrări ştiinţifice de către invitaţii români şi străini. Sub coordonarea conf. dr. Victor Costache, directorul medical şi şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică a Spitalului European Polisano, Heart Team a realizat o intervenţie de protezare minim invazivă (fără deschiderea sternului) cu o valvă sutureless Perceval S. Operaţia a durat mai puţin de două ore şi s-a încheiat cu succes.

Printre noutăţile prezentate s-au mai numărat remodellingul de rădăcină aortică, într-o prelegere susţinută de dr. Eric Arnaud-Crozat, o procedură care în România a fost realizată în premieră naţională de către echipa de medici Heart Team Polisano, în 2015, şi aborduri minim invazive în chirurgia cardiacă − lucrare prezentată de prof. dr. Borut Gersak. Prof. dr. Cătălina Arsenescu, şeful Clinicii de Cardiologie Medicală din Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi, a făcut un update asupra noilor metode anticoagulare în cardiologie.

Text: Ruxandra Dumitrescu

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.