Un compus chimic ar putea încetini procesul de îmbătrânire

Cercetătorii de la Institutul Buck din California au descoperit un nou compus chimic care ar putea extinde durata de viaţă, încetinind totodată alterarea osoasă în cazul seniorilor. Studiul a fost realizat pe 700 de şoareci de laborator, iar proiectul a implicat 5 laboratoare din cadrul Institutului Buck. În timp ce înaintau în vârstă, şoarecii au fost supuşi la diferite terapii care au reuşit să le prelungească viaţa, în unele cazuri aceştia fiind vindecaţi şi de anumite boli neurologice.

Benzoxazolul a încetinit îmbătrânirea oaselor cu până la 31%

Oamenii de ştiinţă au descoperit schimbări semnificative din punct de vedere clinic în cazul şoarecilor netrataţi, precum apariţia cifozei, niveluri anormale de glicemie, activitate tot mai scăzută, îmbătrânirea scheletului osos etc. Compusul chimic descoperit se numeşte benzoxazol, iar în timpul studiilor acesta a încetinit îmbătrânirea oaselor cu până la 31% pe parcursul unui an de tratament, în cazul șoarecilor. Acest compus chimic a fost testat mai întâi pe viermii cilindrici în laboratorul Lithgow din cadrul Institutului Buck.

Noul compus chimic suprimă agregarea proteinelor legate de vârstă

S-a descoperit că benzoxazolul pare să suprime agregarea proteinelor legate de vârstă. Cercetătorii consideră că măsurile folosite în cadrul studiului pot fi utilizate şi în cazul oamenilor. Aceştia au descoperit că multe dintre problemele de sănătate depistate le şoarecii înaintați în vârstă sunt asemănătoare cu cele ale oamenilor. De exemplu, 2,5% dintre şoareci s-au confruntat cu fracturi femurale, situaţie asemănătoare cu cea a persoanelor de peste 65 de ani, 2,7% dintre acestea suferind de fractură de şold.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.