Un pancreas artificial ţine sub control diabetul de tip 1

O descoperire remarcabilă a oamenilor de ştiinţă demonstrează faptul că diabetul de tip 1 poate fi ţinut sub control, în cazul copiilor peste şase ani, cu ajutorul unui pancreas artificial. Acesta monitorizează și reglează automat nivelul glicemiei, iar studiile au arătat că este sigur şi eficient. Studiile clinice au fost efectuate la patru centre dedicate copiilor cu diabet din SUA. Studiul a fost susţinut de Institutul Naţional de Sănătate din SUA, iar rezultatele au fost publicate în New England Journal of Medicine.

Controlul glicemiei pe timpul nopţii a fost îmbunătăţit

La studiu au participat aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Studiul a arătat că tinerii care folosesc sistemul de pancreas artificial au avut o îmbunătățire de 7% în menținerea nivelului de glucoză din sânge în timpul zilei și o îmbunătățire cu 26% a controlului nocturn.

Pancreatita acută: mituri demontate

„Îmbunătățirea controlului glicemiei în acest studiu a fost impresionantă, în special în timpul nopții, permițându-le părinților și îngrijitorilor să doarmă mai bine noaptea știind că micuţii sunt în siguranţă. Tehnologia pancreasului artificial poate însemna că micii pacienţi și familiile lor se vor opri din activităţile zilnice de mai puţine ori. Practic, copiii se pot concentra pe a fi copii!”, a declarat prof. dr. R. Paul Wadwa, Universitatea din Colorado.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.