Ziua Mondială a Epilepsiei, marcată de o acțiune de conștientizare a bolii

res-hgvZiua Mondială a Epilepsiei (26 martie) va fi marcată în acest an de o acțiune de conștientizare și informare generală referitoare la epilepsie, organizată simultan în București, Brașov și Cluj-Napoca. Scopul acțiunii este de a promova importanţa investigațiilor necesare depistării epilepsiei și a înființării unei rețele de medicină pentru această afecțiune.

Epilepsia vizează un grup de tulburări neurologice, marcate de crize epileptice, ca urmare a unor semnale anormale transmise de celulele nervoase care afectează activitatea cerebrală. Epilepsia este cea de-a treia cea mai frecventă boală neurologică la nivel mondial, devansată doar de accidentul vascular cerebral și maladia Alzheimer. De altfel, se estimează că epilepsia afectează mai mulți oameni decât boala Parkinson, scleroza multiplă, paralizia cerebrală și distrofia musculară cumulat.

La nivel național, se estimează că circa 400.000 de persoane suferă de epilepsie, însă, dintre acestea, doar circa 150.000 sunt înregistrate și beneficiază de tratament medicamentos.

Sâmbătă, 26 martie, între orele 13.00 și 14.00, în Promenada Mall din București, violonistul Alexandru Tomescu va susține un recital de muzică clasică, pentru a sprijini acțiunea de informare și conștientizare asupra epilepsiei, cât și înființarea rețelei de telemedicină pentru epilepsie. Recitalul anunță și concertele caritabile World Doctors Orchestra din luna mai, organizate, de asemenea, în sprijinul informării asupra epilepsiei.

World Doctors Orchestra este un ansamblu muzical compus în prezent din circa 1000 de medici din mai bine de 50 de țări din lumea întreagă ce va susține concerte în trei mari orașe ale României în luna mai: Cluj-Napoca (26 mai, Casa Universitarilor), Brașov (27 mai, Biserica Neagră) și București (28 mai, Ateneul Român).

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.