Conferinţe creditate EMC şi EFC pentru specialişti şi workshopuri pentru pacienţi cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei

Între 18 şi 20 octombrie, la Bucureşti, Ziua Mondială a Osteoporozei va fi marcată pentru al doilea an consecutiv pin acţiuni menite să crească nivelul de informare al medicilor şi pacienţilor, dar şi a publicului larg în privinţa acestei afecţiuni.

 

Evenimentul, organizat de Houston PR şi Societatea Română de Osteoporoză şi Boli Musculoscheletice şi Asociaţia pentru prevenirea Osteoporozei, se va desfăşura pe parcursul a 2 zile la Hotelul Howard Johnson: vineri între orele 14 şi 20 şi sâmbătă între orele 9:30 şi 14. Medicii care participă la eveniment vor fi creditaţi cu 12 EMC, iar farmaciştii cu 14 EFC. Taxele de participare pentru cadrele medicale sunt cuprinse între 50 şi 130 lei, iar pentru pacienţi participarea este gratuită. Mai multe detalii găsiţi pe www.ziuaosteoporozei.ro.

 

Referitor la subiectele abordate în cadrul evenimentului, conf. Dr. Daniel Grigorie (președintele SROBMS) a declarat: ”Sunt teme de actualitate, unele avangardiste, care reflectă atât nivelul curent de cunoștere a mecanismelor bolii, cât și abordări terapeutice noi și strategii practice de evaluare a pacientului de către medicina de familie. Aș enumera câteva: evalurea riscului de fractură cu modelul românesc de FRAX; sistemul musculo-scheletic ca țintă terapeutică; concepte noi în osteoporoza severă; deficitul și suplimentarea cu calciu și vitamina D; vârstnicul cu sindrom de fragilitate; osteoporoza la bărbați; reabilitarea pacientului cu osteoporoză și vindecarea fracturilor; teme de nutriție.”

Text: Bianca Bădescu

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.