rtfMRI-NF, noua metodă de tratament pentru bolile mintale

Cercetătorii Centrului Medical al Universităţii din Rochester, New York, au descoperit o nouă metodă de tratament pentru pacienţii care suferă de boli mintale. Aceştia au realizat o metaanaliză pe baza a 17 studii relevante în cercetarea metodelor de tratament pentru diferite boli care afectează sistemul cognitiv, şi au descoperit că RMN-ul poate fi utilizat în acest sens. Noua metodă de tratament, numită rtfMRI-NF, permite cercetătorilor să observe nu doar structura creierului, ci și modul în care acesta funcționează în timp real.

Ce este biofeedbackul

rtfMRI-NF funcţionează pe bază de biofeedback, o metodă prin care pacienţii primesc informații (feedback) despre starea lor, cu scopul de a o modifica. Această metodă este des folosită pentru a controla probleme legate de stres, cefalee, hipertensiune arterială și tulburări de somn. Metoda constă în atașarea unor senzori conectaţi la un dispozitiv de monitorizare. rtfMRI-NF a fost creat pentru a trata o gamă largă de boli mintale, dar momentan este utilizat doar în fază experimentală.

Rezultatele studiului

Studiile pe care echipa le-a analizat au inclus 410 participanți, dintre care 234 au beneficiat de noua metodă de tratament, rtfMRI-NF. Media de vârstă a fost de 34 de ani şi a existat un număr egal de femei şi bărbaţi. Pacienţii incluşi în studiu sufereau de tulburări depresive, schizofrenie, traume, tulburări legate de stres etc. Rezultatele au arătat că noua metodă de tratament pentru bolile mintale a avut rezultate moderate asupra activităţii cerebrale în timpul tratamentului cu biofeedback, dar aceste rezultate s-au îmbunătăţit la finalizarea atrenamentului.

Sursa: medicalnewstoday.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.