Campanie: poți trece examenul de Rezidențiat cu răspunsuri de pe Internet?

Diagnosticul pus acasă, folosind informații de pe internet, reprezintă o problemă extrem de gravă a societății românești. Pentru a demonstra acest lucru a fost lansată campania Internet versus Rezidențiat, inițiată de revista VICE și susținută de Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA, care și-a propus să răspundă la câteva întrebări simple – cât de corecte și suficiente sunt informațiile de pe internet și practic, dacă este posibil să treci examenul de Rezidențiat cu răspunsuri de pe Internet. Jurnalistul Mihai Popescu a recreat pe 18 noiembrie 2018 condițiile examenului de Rezidențiat organizat de UMF „Carol Davila”, având la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor reale, care fuseseră date și viitorilor studenți, cu doar câteva ore mai devreme. Rezultatele, corectate de conf. univ. dr. Dan Ulmeanu, șef Secție Chirurgie Generală și Toracică în cadrul Spitalului REGINA MARIA, au arătat că jurnalistul a picat examenul obținând doar 36 de puncte din 200 posibile.

O informație distribuită pe internet nu poate egala pregătirea medicului

Campania de conștientizare a pornit de la statisticile alarmante care arată că trei sferturi dintre români iau medicamente fără să consulte un medic, iar jumătate dintre părinți își tratează copiii cu medicamente nepotrivite. În plus, aceleași date arată că românii iau de două ori mai multe pastile fără rețetă decât media UE și că un sfert dintre românce nu au mers niciodată la ginecolog.

„În calitate de autoritate medicală, zilnic ne confruntăm cu pacienți afectați de autodiagnosticarea pe internet. Există o tendință naturală de a căuta informații medicale pe internet, însă aceasta nu trebuie să conducă la autodiagnosticare și, mai grav, la tratament autoimpus. O informație distribuită pe un website nu poate egala pregătirea medicului de a identifica soluții pentru pacient, în ansamblul lui. Campania de față vă invită să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și să vă adresați medicului pentru ajutor specializat”, a explicat conf. univ. dr. Dan Ulmeanu.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.