Primul transplant pulmonar din România, un succes

Vești bune de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București, acolo unde o echipă de medici specialiști a realizat primul transplant de plămâni din România. Conform unui comunicat de presă, semnat de mangerul spitalului, dr. Narcis Copca, operația a fost un succes și pacientul se simte bine. Prima fază a intervenției complexe a început în data de 17 aprilie, ora 23:30, la Spitalul Clinic de Urgență București, prin prelevarea de la un pacient de 46 de ani, aflat în moarte cerebrală, procedură ce s-a încheiat pe 18 aprilie, la ora 01:30. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut în data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30.

Intervenția a durat aproximativ 7 ore

Intervenția de transplant pulmonar a avut loc astăzi la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, în intervalul orar 04:00-11:00, cu o pauză de o oră și jumătate între cei doi plămâni. Pacientul, care se află de aproximativ un an pe lista de așteptare a Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală, a suportat bine operația și este sub supraveghere în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Echipa medicală a fost compusă din dr. Igor Tudorache, șeful Centrului de Transplant Pulmonar de la Hanovra (Germania), doi chirurgi din cadrul Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital. Spitalul Clinic „Sfânta Maria” este singura unitate medicală din România acreditată pentru transplantul de plămâni.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.