Un nou dispozitiv ar putea reda vederea persoanelor nevăzătoare

Cercetătorii de la Universitatea Dallas din Texas şi-au propus să dezvolte un dispozitiv, care odată implantat în creier ar putea reda vederea, într-o anumită măsură, pacienților nevăzători. Dispozitivul cu electrozi va fi implantat în lobul occipital, care este centrul de procesare vizuală a creierului. Device-ul va primi semnale bazate pe imagini, provenite de la o cameră ataşată pe o bentiţă, pe care pacientul o va purta.

Cum va funcţiona dispozitivul de redare a vederii

Semnalele primite de dispozitiv vor stimula electric neuronii, producând punctulețe luminoase albe, numite fosfene. Cercetătorii speră ca aceste puncte luminoase vor putea ajuta pacienţii nevăzători să recunoască mai bine obiectele şi să se poată deplasa.

În timpul studiului, dr. Stuart Cogan, profesor de bioinginerie la Școala de Inginerie și Informatică Erik Jonsson, împreună cu echipa sa vor monitoriza siguranţa stimulării electrice. Fiecare dispozitiv are 16 electrozi, un electrod având diametrul mai mic decât al unui fir de păr, iar oamenii de ştiinţă vor colecta, analiza şi urmări toate datele. Aceștia vor să se asigure că electrozii sunt stabili şi că pot fi utilizaţi pe termen lung, iar pacienţii vor putea identifica zonele luminoase și întunecate ale unei încăperi.

Sursa: news-medical.net

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.