Conferinţa Regională de Cancer Bronhopulmonar, ediția a III-a

Cancerul bronhopulmonar continuă să rămână o importantă problemă de sănătate la nivel mondial. În România, cele mai multe cazuri noi de cancer înregistrate sunt cele bronhopulmonare (potrivit studiului publicat online în JAMA Oncology). „Din punct de vedere medical, în toată lumea în momentul de față cancerul bronhopulmonar se tratează interdisciplinar. Pentru a îmbunătăți prognosticul acestei boli îngrozitoare, tratamentul interdiciplinar este necesar în toate stadiile bolii. (…) Persoana cea mai importantă în toată această desfășurare de forțe este pacientul. Acesta poate fi tratat corect și cu șanse mari de reușită dacă beneficiază de intervenția unei echipe coerente. Performanța reală se realizează prin echipe”, a declarat prof. univ. dr. Horia Sîrbu la ediția de anul trecut a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar – Oltenia.

Managementul cazurilor avansate

Unul dintre cei mai apreciați specialiști în chirurgia toracică din Europa, prof. univ. Dr. Horia Sîrbu, şeful Clinicii de Chirurgie Toracică de la Spitalul Universitar Erlangen, va fi prezent și la ediția din acest an a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar – Oltenia ce va avea loc pe 20 septembrie 2017, la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, sala Aula Magna. Tema de anul acesta va aborda managementul cazurilor avansate, rolul și limitele chirurgiei de salvare. Coordonatorul ştiinţific al manifestării este șef lucr. dr. Alin Demetrian, șef clinică chirurgie toracică, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar invitat de onoare al evenimentului este prof. univ. dr. Ioan Cordoş, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – Bucureşti.

 

În cadrul celor patru sesiuni ale conferinței vor fi prezentate informații noi, specializate, în ceea ce privește managementul cazurilor avansate, cu accent pe rolul și limitele chirurgiei de salvare. Vor fi dezbătute teme ce țin de relația dintre inflamație și cancerul bronhopulmonar, dar și subiecte privind abordarea acestei afecțiuni din perspectiva medicului de familie. Evenimentul este creditat EMC și se va desfășura între orele 09:30 și 19:00 în sala Aula Magna, UMF Craiova. Detalii despre înscrieri, precum și formularul de participare pot fi găsite pe site-ul http://houston.ro/conferinta-regionala-de-cancer-bronhopulmonar-oltenia-editia-a-iii-a-20-septembrie-2017-umf-craiova-sala-aula-magna/.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.