Boala cronică de rinichi poate fi controlată cu un nou tratament

Util în controlarea glicemiei, în cazul diabeticilor, Invokana ar putea preveni sau încetini boala cronică de rinichi, spun oamenii de știință. Concluzia vine în urma unei cercetări publicate în New England Journal of Medicine și oferă speranță pacienților, în condițiile în care peste 420 de milioane de oameni, la nivel mondial, suferă de diabet. Practic, pe lângă efectele benefice asupra glicemiei, se pare că o pastilă pe zi are efecte pozitive asupra sănătății rinichilor.

Tratamentul scade cu 47% riscul de complicații ale rinichilor

Cercetarea a fost realizată pe 13.000 de persoane, cu diabet de tip 2 și boală cronică de rinichi. Subiecții au fost împărțiți în două grupuri, unul primind Invokana, iar celălalt pastile placebo. La finalul cercetării bolnavii care au luat Invokana au avut mai puține riscuri de a face insuficiență renală, de a avea nevoie de dializă, de transplant de rinichi, sau de a muri din cauza complicațiilor la rinichi. Pacienții care au luat Invokana pentru 2 ani și jumătate au prezentat un risc mai mic cu 47% de a avea astfel de probleme. În ultimii ani, alte cercetări au arătat că medicamentul poate duce și la scăderea riscurilor de probleme cardiace.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.