Testări gratuite, de Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

Numită şi „ucigaşul tăcut”, pentru că este o afecţiune silenţioasă, hipertensiunea arterială este o problemă gravă. În acest context îngrijorător, în data de 17 mai 2017, în trei oraşe din România: București, Constanța și Focșani, pacienții își pot testa tensiunea arterială. Evenimentul este organizat de Societatea Română de Hipertensiune Arterială, cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale. În București, campania se va desfășura la Spitalul Colțea și în Piața Unirii, între orele 9:00 și 18:00, la Constanţa, în parcul Oleg Danovski, în acelaşi interval orar, iar locuitorii din Focșani pot merge în Piața Unirii, între orele 9:00 și 16:00. Pe lângă testările gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale și promovarea monitorizării corecte, persoanele interesate își vor putea verifica colesterolul și glicemia.

Peste 7 milioane de români suferă de hipertensiune arterială!

Hipertensiunea arterială produce cele mai multe decese la nivel mondial, iar statisticile arată că în ţara noastră sunt 7,4 milioane de persoane care suferă de această afecţiune cardiovasculară. „Depistarea precoce a acestei afecțiuni, în stadii incipiente, când  impactul negativ al valorilor crescute încă nu și-a pus amprenta pe principalele organe direct afectate, denumite organe țintă: inimă, vase de sânge, creier și rinchi, precum și instituirea unui tratament optim, pot stopa progresia către bolile cardiovasculare ce pot complica evoluția unui pacient hipertensiv prin infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienţă renală etc.”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobanțu, președinta Societății Române de Hipertensiune Arterială. Specialiştii atrag atenţia că stilul de viaţă nesănătos, stresul şi ignorarea măsurării tensiunii arteriale cu regularitate, reprezintă factori de risc extrem de importanţi. 

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.