Spitalul Universitar de Urgență București va avea heliport!

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) va deveni prima unitate medicală din Bucureşti care va beneficia de un heliport, lucru care va creşte semnificativ timpul de intervenţie. Mai mult, elicopterele medicale, care vor decola şi ateriza pe Blocul Operator Central al SUUB, vor beneficia de două culoare de zbor, 24 de ore din 24. Alte investiţii care vor creşte timpii de răspuns sunt un lift şi un culoar suprateran, care vor fi folosite pentru transportul direct al pacienţilor de la elicopter în Unitatea de Primiri Urgențe.

Heliportul va putea fi utilizat din toamnă

Conform unui anunţ al SUUB, se estimează că proiectul va fi finalizat la finalul lunii august, iar punerea în funcţiune ar urma să aibă loc la toamnă. Scurtarea timpului în care cazurile medicale vor fi preluate de medici, va oferi o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, spun reprezentanţii spitalului.

„Acest proiect, unic în București, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieți, acest proiect este un vis care va deveni realitate și îi mulțumesc încă o dată sponsorului nostru. (…) Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc.), iar în curând vom avea și cel mai modern heliport din țară. Este un proiect de succes care stabilește un nou standard de performanță în sistemul sanitar românesc”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Costurile heliportului, ale liftului şi ale culoarului suprateran se ridică la 800.000 de euro, iar investiţia este realizată de MaxBet.

Sursa: facebook: @universitarurgenta

Sursă foto: facebook: @universitarurgenta

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.