Proiect pentru dezvoltarea unui set de valori profesionale dedicat asistenților medicali și moașelor

„Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED”, un proiect implementat din 28 iunie 2018, de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), constă în dezvoltarea unui set de valori profesionale fundamentale pentru asistenții medicali și moașe, în beneficiul relației personal medical-pacient. Conform unui comunicat de presă remis redacției, printre alte obiective ale proiectului se află creșterea capacității organizației de a formula propuneri de politici publice în sectorul medical, dar și derularea unui proces participativ de elaborare a unei propuneri de politică publică alternativă, care face referire la profesiile de asistent medical și moașă.

45 de asistenți medicali și moașe vor avea parte de instruire

În următoarea perioadă se dorește implicarea a 200 de asistenți medicali și moașe, selecția fiind făcută la nivel național, dar și instruirea a 45 de asistenți medicali și moașe în conceperea și evaluarea de politici publice. Pentru a discuta toate aceste aspecte a avut loc la București un focus grup la care au participat 25 de asistenți medicali și moașe, ocazie cu care participanții s-au implicat activ în procesul de identificare a orientărilor și opțiunilor ce țin de valorile profesionale. În plus, aceștia au reflectat asupra practicilor cotidiene curente la locul de muncă, au împărtășit experiențe concrete din viața profesională, raportându-se la modalitatea în care cele două profesii au evoluat din punct de vedere al nivelului de pregătire. Proiectul se derulează în perioada iunie 2018 – octombrie 2019.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.