SIDA, mai aproape de vindecare

Sindromul imunodeficienței umane dobândite (provocat de virusul HIV) este tot mai aproape de vindecare, după ce oamenii de ştiinţă au identificat o modalitate de a stopa reproducerea celulelor infectate. Cercetătorii de la Universitatea din California San Diego (SUA) şi-au concentrat studiul pe moleculele RNA. Astfel, au descoperit că celulele infectate cu HIV aveau RNA-uri (lncRNA) lungi necodificatoare. Acestea controlează ce gene dintr-o celulă sunt „pornite” sau „oprite”.

Virusul HIV nu a mai reapărut în celulele T

Acest tip de moleculă a fost numit de cercetători HIV-1 Enhanced lncRNA şi prescurtat HEAL. Folosind sistemul CRISPR-Cas9 de editare a genelor, oamenii de ştiinţă au reuşit să izoleze HEAL. Chiar şi după oprirea terapiei antiretrovirale, virusul HIV nu a mai reapărut în celulele T, în cadrul testelor de laborator. Concluzia este că HEAL are un rol esenţial în patogeneza HIV, spun cercetătorii.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

„Acesta este unul dintre factorii-cheie pe care cercetările din domeniul HIV îl caută de trei decade. Cea mai interesantă parte a acestei descoperiri nu a fost cunoscută până acum. Sugerează că avem un potenţial terapeutic să eradicăm HIV şi SIDA”, a declarat dr. Tariq Rana, unul dintre autorii studiului.

Oamenii de ştiinţă spun că după aceste rezultate pozitive vor începe testele pe animale de laborator, dar şi pe subiecţi umani.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.