Biomaterialul ce contribuie la repararea ţesuturilor

Un nou biomaterial ce poate fi injectat intravenos reduce inflamaţia la nivelul ţesuturilor, contribuind la repararea acestora, dar şi a celulelor. Acest biomaterial a fost testat şi şi-a dovedit eficienţa în tratarea leziunilor tisulare cauzate de atacul de cord atât pe rozătoare, cât şi pe animale mai mari. Potrivit lui Karen Christman, profesor de bioinginerie la Universitatea California San Diego, acest material permite repararea ţesutului din interior în exterior. Un studiu asupra siguranţei şi eficienţei acestui biomaterial în ce priveşte subiecţii umani ar putea începe în următorii doi ani.

Biomaterialul poate fi administrat concomitent cu alte tratamente

Oamenii de ştiinţă şi-au dorit să dezvolte un tratament care să poată fi administrat imediat după un atac de cord. Acest lucru presupunea dezvoltarea unui biomaterial care să poată fi injectat intravenos, concomitent cu angioplastia sau cu montarea stentului. Unul dintre avantajele biomaterialului este distribuirea uniformă în ţesutul deteriorat deoarece se administrează intravenos.

Cercetătorii au testat apoi biomaterialul pe rozătoarele care suferiseră atacuri de cord. Aceştia se așteptau ca materialul să treacă prin vasele de sânge și apoi în țesut, deoarece se formează găuri între celulele endoteliale şi vasele de sânge după un atac de cord.

Însă biomaterialul s-a legat de celulele respective, acoperind găurile și accelerând vindecarea vaselor de sânge, reducând astfel inflamația. Cercetătorii au testat biomaterialul și pe porci, iar rezultatul a fost acelaşi.

Echipa a testat cu succes ipoteza conform căreia același biomaterial putea ajuta la țintirea altor tipuri de inflamație în cazul șobolanilor de laborator cu leziuni cerebrale traumatice și hipertensiune pulmonară.

 

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.