Administrarea suplimentelor alimentare în exces nu este recomandată

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale (RASCI) transmit că administrarea suplimentelor alimentare în lipsa unei informări sau în exces poate dăuna sănătăţii. Suplimentele alimentare sunt indicate atunci când anumite substanţe cu efect fiziologic sau nutriţional lipsesc sau nu se regăsesc în dieta zilnică într-o cantitate suficientă.

Suplimentele alimentare nu sunt destinate tratării bolilor

Diana Mereu, director executiv RASCI, a declarat că administrarea suplimentelor alimentare, vitamine sau minerale se stabileşte împreună cu medicul sau farmacistul în funcţie de nevoile fiecărui pacient. Ea a mai adăugat că aceste suplimente nu sunt destinate tratării sau prevenirii bolilor şi consumul acestora nu trebuie să înlocuiască o alimentaţie echilibrată. Aceasta atrage atenţia faptului că vitaminele liposolubile (A, D, E și K) pot deveni toxice dacă sunt administrate în cantităţi prea mari.

Cererea pentru suplimentele alimentare a crescut pe fondul pandemiei de COVID-19

Din pricina unor informaţii incomplete şi eronate răspândite în spaţiul public, provenite din teama persoanelor faţă de noul coronavirus, cererea pentru suplimentele alimentare de tipul vitaminelor şi mineralelor a crescut. Specialiştii din cadrul RASCI avertizează că administrarea în exces a acestor minerale şi vitamine poate duce la absorbția deficitară a altora, creând astfel un dezechilibru nutrițional. În plus, utilizatorii ar trebui să ia în considerare faptul că există riscul ca aceste produse să determine anumite interacţiuni cu alimente sau alte medicamente administrate.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.