ARPIM: „Doar o nouă metodologie de calcul a prețului la medicamente poate opri dispariția medicamentelor de pe piață!”

res-shutterstock_11529586Articolul 8.1, inclus recent în metodologia actuală de calcul a prețului la medicamente ce presupune referențierea prețului medicamentelor originale la medicamentele generice, riscă să aibă consecințe negative majore asupra disponibilității medicamentelor pe piața românească.

,,Articolul 8.1 ne obligă să coborâm prețul medicamentelor originale la 35% sub minimul european, este o măsură impusă fără o analiză prealabilă de impact care pune multe dintre companiile farmaceutice în situația de a nu mai putea comercializa anumite medicamente pe piața din România. Deja pacienții se confruntă cu dispariția unor medicamente de pe piață, iar menținerea unei astfel de prevederi va duce la creşterea numărului medicamentelor expuse riscului de disparitie, încalcă dreptul pacienților de a avea acces la medicamente şi îngrădeşte libertatea economică a companiilor farmaceutice”, a declarat Dan Zaharescu, Directorul Executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) în cadrul unei mese rotunde organizate de cursdeguvernare.ro în parteneriat cu ARPIM.

ARPIM subliniază necesitatea ca rezultatele acestor consultări să ducă la modificarea imediată a metodologiei de calcul a prețului medicamentelor, astfel încât toți pacienții să aibă acces la tratamentele necesare.

Text: Ruxandra Dumitrescu

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.