A fost desemnat noul Preşedinte ARPIM

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) are un nou președinte, stabilit în cadrul Adunării Generale din luna decembrie. Este vorba despre Radu Rășinar, de profesie medic, cu o experiență generoasă în industria farmaceutică.

Radu Rășinar este Director General al AstraZeneca România începând cu anul 2009, având o experiență vastă în industria farma atât la nivel național, cât și internațional. Este, totodată, și președintele în funcție al asociației Local American Working Group.

Dezvoltarea sistemului românesc de sănătate, scopul ARPIM

„Pacienții români au dreptul de a beneficia, la momentul potrivit, de tratamentul potrivit pentru afecțiunea lor, iar ARPIM contribuie la identificarea celor mai bune soluții pentru a apropia, la acest capitol, Sănătatea României de standardele europene. […] Este deja o realitate faptul că Sănătatea este subfinanțață, că bugetul alocat medicamentelor nu răspunde nevoilor de tratament ale tuturor pacienților români. Este la fel de cunoscut şi faptul că modalitatea de calcul al prețurilor la medicamente a avut drept consecință dispariția unor medicamente din farmacii. Fiecare dintre aceste probleme are o soluție care poate fi identificată doar printr-un dialog eficient între toate părțile implicate în dezvoltarea sistemului românesc de sănătate”, susţine Radu Răşinar, Preşedintele ARPIM.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) investește în permanență în cercetare, pentru a oferi pacienților români medicamente noi, originale, inovatoare, adecvate afecțiunii lor, medicamente care salvează în fiecare an mii de vieții. Scopul principal al ARPIM este creșterea accesului pacienților români la medicamente, ameliorarea calității vieții lor și astfel creșterea speranței de viață.

ARPIM este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 29 companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.