Ne așteaptă o criză a antibioticelor?

Într-o perioadă în care se vorbește despre o posibilă criză financiară, Access to Medicine Foundation (Olanda) atrage atenția asupra unei potențiale crize de antibiotice, care ar putea avea efecte dramatice. În condițiile în care în ultimii ani rezistența la antibiotice a crescut, iar unele dintre aceste medicamente se găsesc tot mai greu, membrii fundației susțin că producătorii se bazează pe un număr insuficient de furnizori pentru ingredientele-cheie. Un număr prea mic de antibiotice ar putea duce la apariția unor focare de boli, care în acest moment pot fi tratate.

Probleme în mecanismele de aprovizionare cu ingrediente-cheie

Access to Medicine Foundation avertizează că unele dintre antibioticele ce salvează vieți sunt deja în număr prea mic, astfel super-bacteriile ar putea pune serios în pericol sănătatea pacienților. Un exemplu dat de autorii acestui avertisment arată că o formă de penicilină nu este disponibilă din 2015 în peste 30 de țări, printre care SUA, Canada, Germania, Australia. Pe de altă parte, există o lipsă a produselor pe baza substanței active piperacillin-tazobactam, folosite în antibiotice, din 2016 – atunci când o explozie puternică a avut loc la o fabrică de ingrediente farmaceutice din China. Un alt exemplu este cel al antibioticului benzatin benzilpenicilinei G, probleme în lanțul de livrare existând în peste 39 de țări, printre care Germania și Brazilia.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.