Rezistența la antibiotice ar putea deveni amintire

Oamenii de știință de la Universitatea Sheffield și Rutherford Appleton Laboratory, Anglia, au descoperit un nou compus care vizualizează și ucide bacteriile gram-negative rezistente la antibiotice, printre care și E. coli. Tulpinile bacteriilor gram-negative pot cauza infecții precum pneumonie, infecții de tract urinar, infecții ale sângelui etc. Acestea sunt însă dificil de tratat deoarece peretele celular al bacteriilor de acest tip împiedică pătrunderea substanței medicamentoase.

Compusul strălucește în lumină și poate fi urmărit mai ușor

Rezistența la antibiotice este responsabilă anual de 25.000 de decese în UE, iar până-n 2050 se estimează că mai mult de 10 milioane de oameni ar putea muri din cauza infecțiilor rezistente la antibiotice.

În ultimii 50 de ani nu s-au descoperit tratamente noi împotriva bacteriilor gram-negative rezistente și niciun medicament nu a mai intrat în studii clinice din 2010. Acest nou compus însă strălucește atunci când este expus la lumină, astfel încât efectul asupra bacteriei poate fi urmărit cu ajutorul unui microscop avansat.

Studiile conduse de specialiști arată că acest compus are mai multe modalități de acțiune și ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente împotriva unor astfel de bacterii, ce pot pune viața în pericol. Cercetarea a fost publicată în jurnalul ASC Nano și se fac în continuare investigații.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.