Nou spital dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare în Constanța

 

La început de aprilie 2023, Ovidius Clinical Hospital (OCH) a inaugurat noul spital din județul Constanța. Unitatea integrează un Centru de Oncologie şi Radioterapie, Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum şi primul Centru de referinţă Siemens Healthineers din România.

Al doilea spital OCH în Constanța

Ovidius Clinical Hospital a fost înfiinţat în urmă cu aproape un deceniu de un grup de medici constănţeni, oferind anual servicii medicale pentru peste 70.000 de pacienţi.

Cât despre noul spital OCH, acesta a fost finalizat în doar 15 luni. Despre Centrul de Referinţă Siemens Healthineers se menționează că este primul din România şi al zecelea la nivel european. Aduce soluţii de inteligenţă artificială, inclusiv de asistenţă pentru scanare la distanţă, urmând să ofere posibilitatea de training şi specializare pentru toţi medicii din România.

„Sub sloganul #AducemPerformanţaAcasă şi pornind de la un demers de planificare bazat pe nevoile pacienţilor, am decis să ne extindem activitatea în aceste arii medicale atât de necesare oamenilor”, declară dr. Nicolae Ciufu, fondator şi Director Medical OCH.

Centrul de Oncologie şi Radioterapie OCH

Centrul de Oncologie şi Radioterapie OCH deține o secţie clinică de oncologie medicală, cu 32 de paturi, din care 6 sunt pentru îngrijiri paliative, dar și un departament de radioterapie, un compartiment de chimioterapie, un compartiment de îngrijiri paliative şi terapia durerii, spitalizare de zi şi compartiment de studii clinice. Cel puţin 1.500 de pacienţi pe an prin radioterapie şi 3.500 prin chimioterapie ar putea fi tratați aici.

„Acest centru OCH dedicat pacientului oncologic este unul de acelaşi nivel cu orice alt centru similar din Europa. La OCH, suntem pregătiţi să luptăm cu cancerul!”, declară prof. dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog şi coordonatoarea Clinicii de Oncologie OCH.

Anul următor este planificată livrarea şi punerea în funcţiune a sistemului de radioterapie TrueBeam de la Varian, construit ţinându-se cont de nevoile umane, pentru a trata cancerul oriunde se găseşte în organism, ţintind foarte precis, cu doze minime de radiaţii.

Centrul de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară OCH

Centrul de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară OCH are 32 de paturi, bloc operator cu două săli de operaţii, una dedicată chirurgiei cardiace şi una dedicată cardiologiei intervenţionale şi chirurgiei cardiace, prima sală hibrid din zona Dobrogei, şi 10 paturi de Terapie Intensivă Coronarieni, de nivel maxim de competenţă.

O altă în premieră pentru România este și cel mai nou şi performant angiograf – Artis Icono Floor de la Siemens Healthineers. Centrul este echipat cu un sistem de ecografie intravasculară de la Boston Scientific, sistemul de circulaţie extracorporeală pentru operaţiile pe cord deschis LivaNova şi toate dotările necesare unui centru de nivel european. În centrul de cardiologie OCH pot fi trataţi anual peste 1.800 de pacienţi.

„Nivelul de tehnologie şi organizare existente la OCH sunt la standardele clinicilor din Germania şi acesta este unul dintre motivele pentru care m-am întors acasă”, punctează dr. Valentin Leica, medic specialist cardiologie, coordonatorul secţiei de cardiologie, cu o experienţă de 12 ani la Helios Klinik Jerichower Land din Germania.

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.