Automedicatia, un „trend”?

Din cauza ca automedicatia a devenit un "trend", consultatiile si recomandarile oferite de farmacisti referitoare la OTC-uri au un rol foarte important in ingrijirea sanatatii. Conform unui studiu din 2006, efectuat de Roper Starch Worldwide, aproape 60% dintre americani sunt tentati mai degraba sa se trateze singuri fata de 2005. De fapt, 73% s-ar trata mai bine singuri decat sa consulte un medic. 62% dintre persoanele chestionate au afirmat ca se vor trata singuri pe viitor si 96% au afirmat ca in general au avut incredere in deciziile privitoare la sanatatea lor pe care le-au luat.

Producatorii de OTC-uri au sprijinit acest trend prin lansarea unor noi si inovative produse. Cresterea vanzarilor de OTC-uri si dorinta de automedicatie au fost alimentate de numerosi factori, printre care costurile medicale ridicate, programul limitat al medicilor, localizarea favorabila a farmaciilor, disponibilitatea farmacistilor in a raspunde intrebarilor consumatorilor si numarul produselor care au devenit, cu trecerea anilor, din produse cu prescriptie, OTC-uri. In general, medicamentele cu prescriptie trec la stadiul de OTC-uri atunci cand au stat pe piata mai mult timp si au demonstrat ca au o marja mare de eficacitate si siguranta.

Datorita disponibilitatii pe care o au farmacistii fata de pacienti, ei sunt adesea intrebati despre caracteristicile OTC-urilor, despre efectele lor secundare si despre diferentele dintre OTC-uri si altele. Farmacistii au si un rol important in a oferi consultatii pacientilor referitoare la posibilele interactiuni intre OTC-uri si medicamentele cu prescriptie pe care le iau. Concluzia? Este foarte important ca farmacistii sa fie informati, la randul lor, despre OTC-uri pentru a le putea oferi informatii de calitate pacientilor, astfel incat acestia sa ia decizia optima pentru sanatatea lor.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.