CERVARIX – Vaccin pentru preventia cancerului de col uterin

Campania pentru prevenirea cancerului de col uterin lansata de GlaxoSmithKline la inceputul anului continua cu inaugurarea expozitiei "Momente fericite" la Teatrul National Bucuresti.

De asemenea, compania a lansat un vaccin formulat cu un nou sistem adjuvant denumit AS04, conceput pentru a amplifica raspunsul imun si a creste durata protectiei impotriva tipurilor de virus cauzatoare de cancer. Tipurile 16 si 18 de HPV sunt raspunzatoare pentru 70% din toate cancerele de col uterin pe plan mondial. Cervarix poate fi utilizat pentru vaccinarea femeilor cu varste cuprinse intre 10 si 45 de ani si ofera o protectie pana la 5,5 ani dupa vaccinare. Acesta trebuie administrat in 3 doze in decursul unei perioade de 6 luni. In fiecare an sunt descoperite o jumatate de milion de noi cazuri de cancer de col uterin si, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza acestei afectiuni.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.